Lávaköves masszázs

A lávaköves masszázs eredetéről:

 
A hawaii őslakosok és az észek-amerikai indiánok is kihasználták a vulkáni eredetű bazalt hosszantartó hőtároló képességét. 
Kőterápiával az ókori Kínában is már gyógyítottak, a meridiánok mentén. Egyes források szerint az ősmagyarok sámánjai is használtak köveket a gyógyításhoz. A kezelés seciális masszázstechnikára épül, segíti az energiaáramlást, stresszoldással párhuzamosan javítja a közérzetet. Fokozza a vérkeringést, méregtelenít, lazítja az izmokat, enyhíti az álmatlanságot és rendívül jót tesz a bőrnek, mivel a mély meleg masszázs során az olaj a bőr mélyebb rétegeibe jut.
A test ellazulása mellett a szellem is relaxál, a végeredmény pedig fizikai és lelki megújulás, kiegyensúlyozottság. A merev izületek és izmok visszanyerik rugalmasságukat, a lélek pedig meditatív állapotba kerül és csodálatos változáson megy át. Kúraszerű alkalmazása javasolt, de már egy kezelés is érezhető változást eredményez.
 
A masszázs alatt születő energia harmonizáló és tisztító hatású. Ez az egyedi terápia a vulkanikus tevékenység alatt keletkező bazaltkövekkel rendkívül hatékony. Ennek oka nem csak a felmelegített kövekben keresendő, amely lokális és kiterjedtebb változásokat okoz a szervezetben, de ugyancsak hatással van az energiaközpontokra és a szellemi egyensúlyra is. A hagyomány szerint 7 csakra, energiaközpont létezik. A csakrák egyensúlya nem csak a közérzetre van jó hatással, de az egyetlen módja a lélek és a tudat egyesítésnek. Felszabadítja az energiablokádokat, amelyek a szervezet diszharmóniáját eredményezik.
 
 Csakrák:
 
1. Gyökércsakra
A gerincoszlop legalsó tövénél helyezkedik el, színe a vörös. A mellékvese, a húgyhólyag, a nemi szervek és a gerinc tartozik hozzá. Ez határozza meg, mekkora az életkedvünk és a bizalmunk másokkal szemben, a termékenységet és az egészséges birtoklási vágyat is befolyásolja. Ha kevés energia jut ebbe a központba, azt aranyér, gerincproblémák, hideg végtagok és félelem is jelezheti.
 
2. Kereszt- vagy szexcsakra
A nemi szerveknél található, színe a narancssárga. A nemi szervek és a vese tartozik hozzá. A viselkedést, a kapcsolatokat, a vágyakat, a szexuális energiát irányítja. Ha kevés energia jut ide, akkor a mellben, a méhben, a petefészekben, a herékben jelentkezhetnek betegségek, de felléphetnek gombás fertőzések és elhízás is. Jelentősen gyengül az önbizalom, romolhat a párkapcsolati harmónia, visszafogottak lesznek az érzelmek.
 
3. Köldökcsakra (Napfonat)
A hasnyálmirigy, a gyomor, a máj, az epehólyag és az emésztőrendszer tartozik hozzá, színe a citromsárga. Ez felelős a kreativitás, az egyéniség kifejezéséért, a hatalomvágyért és mennyire képes megvalósítani önmagát és megszerezni a számára szükséges egzisztenciát. Ha kevés energia jut ide, akkor epe- és cukorbaj, emésztési és gyomorpanaszok jelentkezhetnek. Felléphet még túl erős hatalomvágy, harag, indulat, félelem, ellenséges érzések, sőt féktelen tombolási vágy is jelentkezhet.
 
4. Szívcsakra
A szív vonalán található, színe zöld. A csecsemőmirigy, a szív, a tüdő és a keringés tartozik hozzá. Ez felelős a szeretetért, az együttérzésért és az érzékenységért. Akinek kevés energia jut ebbe a csakrájába, az nehezen mutatja ki a szeretetét, fél a csalódástól, könnyen depressziós lehet és az immunrendszere is gyengülhet.
 
5. Torokcsakra
A torok vonalánál helyezkedik el, színe a világoskék. A torok és a tüdő tartozik hozzá. Felelős a kommunikációért és az intellektusért, a helyes értékítéletért és a fantáziáért. Ha nem jut ide elég energia, akkor beszéd vagy mozgásszervi problémák jelentkeznek. Félénkség és megfelelésvágy jellemzi azt, akinek gyengül a torokcsakrája, sőt emiatt meg is játszhatják magukat mások előtt.
 
6. Harmadik szem csakra
A szemöldök vonalában helyezkedik el, színe indigókék. A vegetatív idegrendszer, az agy alsó része, a bal szem, a fül és az orr tartozik hozzá. Ez az idealizmussal, a bölcsességgel, a képzelőerővel, a pszichikai gyógyítással és a spiritualitással áll kapcsolatban. Pszichés zavarok, fejfájás és látási zavarok jelzik, ha gyengül ez a csakra, valamint, ha valaki túlságosan földhöz ragadt, naív esetleg fanatikus.
 
7. Koronacsakra
A fej tetején helyezkedik el, színe lila. Az agy felső része és a jobb szem tartozik hozzá. Ez kapcsolódik a magasabb rendű énnel. Ha ez a csakra jól működik, akkor az ember harmóniában él önmagával. Akinél ez gyenge, az céltalannak érezheti magát, és depressziós lehet.
 
 
 
A bazaltkövekről:
 
Vulkanikus eredetű, szürke színű, magas vastartalmú, egyenletes textúrájú, nem lyukacsos kőzet. Magas hőtároló képessége miatt alkalmazzák a meleg kőterápiákban, így a lávaköves masszázsnál is. Megfelelő vastagság esetén 45 percig is képes tárolni a hőt egy kis tenyérnyi nagyságú kő.
 
A vendég figyelmébe ajánlom:
A lávaköves masszázs javallatai:
 
Stresszes életvitel
Depresszió, lehangoltság
Emésztési problémák
Általános fáradtság, krónikus kimerültség
Krónikus izületi problémák
Feszülő, görcsös izomzat
Legyengült immunrendszer
Visszatérő fejfájás
Általános méregtelenítő kúra hatásának fokozása
 
Ellenjavallatai megegyeznek a svédmasszázs, gyógymasszázs ellenjavallataival.
 
 
Weboldal készítés, szerkesztés | Webbolt bérlés - Sikeres webboltok | Domain regisztráció és tárhely szolgáltatás
Design by studio7designs