Néhány jó tanács

Az első masszázs...

Aki élete első masszázsára készül, annak rengeteg masszőr és terapeuta közül lehet választania, s nem árt, ha előtte tájékozódik, hogy mire számíthat.
 
Természetesen a legelső és legfontosabb szempont a szimpátia, az első benyomás – akkor is, ha telefonon történik az első beszélgetés, időpont-egyeztetés– és az első személyes találkozás. Sokat elárul az emberről a köszönés, a kézfogás, milyen a modora, mennyire figyel rád már az első pillanattól. Ha ez rendben van, nem árt, ha meggyőződünk a tisztaságról, körülményekről. Ez természetesen nem csak a helyiségre, hanem a masszőrre is vonatkozik.
 
Függetlenül a masszázstól, a terápiától, mindennek az alapja az ember, akire minden esetben rábízzuk testünket, így fontos a feltétlen bizalom.
 
Alapvető követelmény, hogy a masszőr minden kezelés előtt és után alaposan kezet mosson, ehhez a kezelőhelyiségben előírás a mosdó. Körmei rövidek, tiszták legyenek! Tiszta lepedő minden vendégnek jár! Nyugodtan tedd szóvá, ha esetleg nem megfelelő a hőmérséklet vagy ráférne a szobára egy szellőztetés.
 
Vedd intő jelnek, ha nem kérdez semmit, csak vetkőzésre utasít és az ágyra fektet. A jó szakember empátiával közelít, komolyan veszi panaszaidat, nem tesz bántó megjegyzéseket, és nem szid, bírál más szakembereket, orvosokat. A kezelés alatt természetesen nem lehet jelen senki, csak az engedélyeddel, kérésedre.
 
Elvárható, hogy nyugodt körülményeket biztosítva a masszőr csak veled foglalkozzon. Ne telefonáljon, illetve csak az előre megbeszélt kezelésnek megfelelő mértékben vetkőztessen le és az éppen nem kezelt testtájakat lepedővel, törölközővel takarja le! Masszázs közben a jó szakember nem csacsog, nem fecseg.
 
Ne legyél szégyenlős, ha valami nem tetszik, feszélyez, azt említsd meg, tedd szóvá!
A masszázs úgyis csak abban az esetben lesz igazán hatásos, ha a lehető legteljesebb mértékben el tudod magadat engedni.
 
 
 
Weboldal készítés, szerkesztés | Webbolt bérlés - Sikeres webboltok | Domain regisztráció és tárhely szolgáltatás
Design by studio7designs