Kinesio-taping

 

KINESIO TAPE

(képekben)
  
A Kinesio-Taping módszer kidolgozása a japán Kenzo Kase orvos-kiropraktőr nevéhez fűződik és a 70-es évekre nyúlik vissza. Az addig ragasztószalagokkal és kötésekkel rögzített ízületek és izmok ötletéből kiindulva a japán orvos kifejlesztett egy nyújtható, mozgékony szalagot, melyet a bőrre ragasztva lényegesen meggyorsul az ízületi és izompanaszok gyógyulási ideje. Összegezve a Kinesio-tape egy akut és krónikus izom és ízületi bántalmakra alkalmazott eljárás.
 
 
 
Hatásmechanizmusa
 
 
Az szalagot felragasztjuk a bőrre, ennek köszönhetően az alatta futó izmok a test mozgása során a rugalmasan rögzített bőr alatt fognak elcsúszni. Ez az egyébként természetes jelenség a nyirokkeringés egy test által indukált masszázsa, mely a nyirokkeringés fennmaradását, a nyirok keringésbe való visszakerülését biztosítja. Az ragasztás során a rugalmasan rögzített, feszített bőrfelület egy fokozott nyirokmasszázst kap, ezen felül olyan receptorok kapnak állandó ingerlést, melyek a szervezet természetes fájdalomcsillapító-rendszerét aktiválják. A szövetek a kötés alatt is mozogni tudnak, hiszen a szalag rugalmas, tehát a mozgás által a szövet természetes gyógyulási folyamata gyorsul. Ahol gyulladás található, ott a szövet gyulladáscsökkentő folyamatai is lényegesen rövidebb idő alatt folynak le.
 
 
 
Milyen módon hat az ízület és izomragasztás?                              
 
 
 Fájdalomcsillapítás
 Izomtónus szabályozása (túl feszes vagy túl laza izomzat esetén)
 Pszichovegetatív zavarok megszüntetése
 Immunstimulálás, immunserkentés a kezelés helyszínén
 Gyulladáscsökkentés a kezelés helyszínén
 Duzzanatok gyors csökkentése a nyirokkeringés serkentésén keresztül
 Vérkeringés serkentése a kezelt területen
 Instabil ízület támasztása, torzult ízület korrekciója
Részlegesen szakadt izmok korrekciója, rehabilitációja
  

 
Milyen anyagból vannak a szalagok?
 
 
A szalagok 95-100% pamutból készülnek, ragasztóanyaguk akril, tehát a latex-érzékenységgel rendelkezőknek sem akad problémájuk vele. A különböző színek hűtő vagy fűtő jellegűek, esetleg semleges hatásúak. A tape rugalmasságát a pamutba szőtt spandex adja. Mivel a szalagok bőrszerűek, viseletük hosszútávon sem zavaró. Ha egy tape viselete azonnal zavaró, fájó, a ragasztás kivitelezése rosszul történt.
 
 
 
Ellenjavallatok
 
 
 
 
 
Weboldal készítés, szerkesztés | Webbolt bérlés - Sikeres webboltok | Domain regisztráció és tárhely szolgáltatás
Design by studio7designs