A köpölyözésről

Mi a köpöly és mi a köpölyözés?
 
A köpöly egy harang alakú búra vagy csésze, ami készülhet üvegből és műanyagból egyaránt. Lényege a vákuumképzés, amely helyi vérbőséget okoz.
A köpölyözés külső, fizikai gyógymód. A köpölyözés során a vákuum hatására, a kezelt területen, a kapillárisok kitágulnak, ez friss vér és több oxigén beáramlását teszi lehetővé, ami egyenletesen átjárja a kötőszöveteket. Az elhasznált vért, a nyirok- és anyagcsere végtermékeit a véráramba pumpálja, amelyek ezután a vesékbe áramlanak. Megtisztítja a szöveteket a salakanyagtól. A vákuum szívóhatásával vérbőséget okoz az adott területen, javul az itt lévő bőr, izom, valamint a területhez tartozó belső szervek vérellátása, vérkeringése, anyagcseréje, valamint a helyileg fellépő vérbőség aktivizálja a szervezet egy vagy több meridiánját, s így fokozza a bioenergia áramlását. A köpölyözés a meridián rendszer, akupunktúrás pontok, Trigger-pontok, Head-zóna elmélet szerint alkalmazható. A Head-féle zónák perifériás, vegetatív és érző idegvégződéseknek izgatásával különféle belső szervek működése stimulálható, ill. görcsök oldhatók.
A bőr a legnagyobb szerv. Tele folyadékkal, hajszálerekkel és rengeteg idegvégződéssel. Rajta keresztül kommunikálnak szerveink a külvilággal, és a keleti orvostudomány szerint innen stimulálható a 12 pár fő meridián, amelyek közvetlen kapcsolatban állnak a hozzájuk tartozó szervekkel.
 
                                                                 Hatásai:                                                                            
       
        tisztítja a vért
   beindítja a szervezet öngyógyító mechanizmusát 
   kitágítja a bőrben és a kötőszövetben lévő kapillárisokat, ez által növekszik a vérellátás az izmokban
   megszűnik a vér és a nyirok stagnálása
   jótékony hatása van az ízületekre is, ahol a véráram stimulálásával az ízületekben található
kocsonyaanyag mennyisége is növekszik
   javítja az emésztőszervek működését, a gyomorsav harmonikus felszívódását hat a szimpatikus és paraszimpatikus idegrendszerre
   növeli a szervezet ellenálló képességét
   kiválóan alkalmas megelőzésre
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Weboldal készítés, szerkesztés | Webbolt bérlés - Sikeres webboltok | Domain regisztráció és tárhely szolgáltatás
Design by studio7designs