A meridiántornáról

3-1-2 meridiántorna

Hosszú, egészséges életért!

 
 
Az egészség megőrzése minden életkorban fontos, ezért ajánlom figyelmetekbe az alábbi módszert.
Különösen fontos, ha az egészséges állapot néha megbillen, akár a kor előrehaladtával, akár azért,
mert életmódunkkal károsodik a szervezetünk vele született ellenálló képessége. 
Amint a kínaiból fordított indulójuk is bátorít "életed így meghosszabbítod, betegséged magad gyógyítod."
Gondoljuk meg, hogy mennyire fontos önvizsgálatot tartanunk, hogy adott esetben miért betegedtünk meg és mit kell változtatnunk az addigi életmódunkon. Ez a hozzáállás rámutat arra, hogy míg a gyógyszerek mellett passzívak maradunk, addig a torna felvállalásával meghoztuk a döntésünket, hogy aktív közreműködői kívánunk lenni a gyógyulásunknak. Nem várhatunk passzívan hát, hiszen mozgásra vagyunk teremtve.
 
A torna hatására kialakul bennünk egy érzés, hogy a gyógyulás bennünk van. Egészség-tudatossá válunk, jobban felelősséget vállalunk tetteinkért. 
  
  Elméleti alapok:
 
A kínai egészségfelfogás az úgynevezett akupunktúrás meridiánok létén alapul. Egészséges emberben az életenergia akadálytalanul kering, a 12 fő és a két középvonali meridiánban. Betegség állapotában, a meridiánban elakad az energia. Ahhoz, hogy az egészséges állapot fenntartható legyen - megfelelő gyakorlással úgynevezett 3-1-2 meridián gyakorlatok végzésével kell - mintegy napi 20-30 percet szánni a saját meridiánjaink szabad energia áramlásának biztosítására.      
Hogy milyen gyakorlatok ezek? A "3" arra utal, hogy három meridián ponton akupresszúráznunk kell magunkat. Az "1" jelentése a hasunkról szól: fekvő, ülő vagy álló helyzetben hasi légzést kell naponta végezni. A "2" a lábaink erejének a próbája: fizikai mozgás, akár helyben guggolás végzése is naponta szükséges. 
 
Ingyenes gyakorlási lehetőség és rövid ismeretterjesztő előadás minden szerdán fél 12 és 13 óra között az Andretti Kávézóban Dr. Eőry Ajándok vezetésével.
Gyakorló klubok címei a www.312.hu honlapon találhatók.
 
 
® „prof. Zhu Zong Xiang módszere szerinti 3-1-2 meridiántorna" védjegyként bejegyezve
 
 
Weboldal készítés, szerkesztés | Webbolt bérlés - Sikeres webboltok | Domain regisztráció és tárhely szolgáltatás
Design by studio7designs